Миларепа

Публикувано на 13-03-2011 12:00 от Катя – Ясновидка в Рейки
Миларепа

Миларепа (на тибетски: རྗེ་བཙུན་མི་ལ་རས་པ) е известен тибетски йогин, поет и отшелник, живял в периода 1052-1135 г.

Суфиксът "репа" към фамилното му име означава бялата памучна роба, с която много будиски йоги се обличали в снеговете на Тибет. Той е държател на будистката Ваджраяна школа Кагю и един от т.нар. махасидхи (велики осъществители). Ученик е на Марпа Лодзава , известен още като Марпа Преводача. Най-известното произведение, с което е свързано името му, е сборникът "100-те хиляди песни на Миларепа".

Миларепа, се ражда в семейството на Мила Шераб Гялцен през 1052 г. С раждането си бива кръстен Топага, което означава „приятен за слуха”. Когато е на седем години, баща му се разболява тежко и решава да постави семейството, и делата си под грижата на попечителство.За да е сигурен, че неговият син по-късно ще влезе във владение на наследството си той прави завещание, в което оставя всичко под опеката на лелята, и чичото на Миларепа. След погребението обаче, те присвояват цялото имущество на семейството и поставят момчето и майка му в ролята на бедни ратаи. Вдовицата на Мила Шераб така и не се примирява с тази несправедливост и кара сина си да се закълне, че ще изучи черна магия и ще отмъсти на семейството на чичо си, защото в противен случай тя ще се самоубие пред очите му. От любов към майка си младият мъж старателно се учи при двама учители на шаманските ритуали, популярни в средновековен Тибет.

Повече за живота на Миларепа, може да научите  тук ...

 Миларепа - ПЕСНИ


Етикети: рейки

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация