Чакрите

Публикувано на 04-03-2011 12:00 от Катя – Ясновидка в Рейки
Чакрите

Всяка чакра ‘вибрира’ във вълни близки до тези на цветните лъчи. Тялото има много енергийни центрове, но най-големите са седем.

Те се наричат основни чакри:

Червеното съответства на коренната чакра. Червеното се свързва с физическото ниво и е носител на първопричината. То е инициаторът, създателят, новаторът.

Оранжевото съответства на коремната чакра. И в действията, и в мислите си оранжевото винаги се стреми и означава само едно: баланс. Баланс между физическата природа и интелекта.

Жълтото съответства на чакрата на слънчевия сплит и носи енергията на интелектът, който отделя човека от животинската му природа, заложена в неговия биологичен вид.

Зеленото съответства на сърдечната чакра. Зеленото е цветът на природата и равновесието между множеството постоянно променящи се сили. Зеленото бележи средата между червения и виолетовия край па видимия спектър.

Синьото съответства на чакрата на гърлото. Синьото бележи оттласването от чисто физическите сфери на живота и навлизането в духовните. Синьото ни дава чувство за дълбочина. Временното потъва в утехата на вечността.

Индигото бележи чакрата на челото, позната като чакрата на третото око. Счита се, че тази чакра все още не е развита в човека напълно. Индигото дава духовното прозрение, дължащо се не толкова на вярата и упованието, както е при синьото, а по-скоро на здравата връзка с живота.

Виолетовото съответства на коронната чакра. Нейното развитие също не е напълно осъществило се в хората днес. С виолетовото прекрачваме отвъд вярата на синьото в духа и интуитивното вникване на индигото в действителността.

 

Използвани материали: forum.ezine.bg и vbox7.com


Етикети: рейки

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация