Тайните на шаманизма

Публикувано на 16-07-2011 12:00 от Катя – Ясновидка в Магия
Тайните на шаманизма

Шаманът е религиозен специалист в някои традиционни култури.

Вярва се, че той има способността да вижда и преминава в отвъдното, заради което е смятан за посредник между световете, водач на душите към отвъдното.

Той е народен лечител и магьосник, жрец, мистик, мъдрец, поет, предполагаем пазител на древни, природни методи за придобиване и поддържане на добро здраве и благоденствие както за самия него, така и за членовете на общността, към която принадлежи.

Шаманите вярвали че всяка издутина или вдлъбнатина е изпълнена с повече енергия от равнините .

За това се почитали толкова много планините и са правили толкова много от ритуалите си на върхове . И това може да се обясни логично - За промяната на даден релеф се изисква голяма земна енергия . Също така големи източници на енергия са водопадите поради същата причина . Толкова много се използват водопадите и заради тяхната пречистваща сила но не само като "окултно свойство на водата" . Студената вода падаща върху главата на човека изстудява главата като цяло и по-специално една част на мозъка която се намира малко по - към челото (от центъра на мозъка) която като си понижи температурата човека изпада в транс .Шаманите винаги възхвалявали животното което ги е нахранило с ритуал (песни и танци) . Шаманите считат че бойната пътека се поема след като си опознал себе си . След като си опознал себе си и демоните си в вече на друго ниво на този свят . Шаманите обръщат внимание само на сънищата които им се струват реални (все едно излезли от тялото си) а не всички . Според тях има някои сънища които не могат да се разгадаят . Шаманите често се обръщат към старите си връзки с предци, животни, места, духове и т.н. . Особено важна и свещена била връзката баща -син и учител ученик .

Отличителната характеристика на шаманството е неговият фокус на състояние на транс където душата на шаманът е повярва да напуска въплъщаване и възкачване към небето ( небесата ) или спускане в земята ( подземният свят ). За шаманите има два основни "свята" в астрала - "подземният" и "небесата" . Използват се според вида на дейността на шамана . Шаманите имат власт над демоните като контролират тяхното съзнание а не ги ограничават в кръгове или триъгълници както е в модерната магия . Пътуването на шамана през астрала можело да премине и на физичен план . Шаманите са и поети . Песните и поезията им се базира на опитът им извън тялото . Същото се отнася и за друидите .

Всеки шаман е притежавал торбичка с вещи с висока енергийна стойност за него . Това било наричано "вързопа" . Навярно всеки от вас докато си е ходил отвян на накъде изведнъж пред него изниква малък предмет който незнайно защо го привлича . На пръв поглед нещо съвсем обикновено ,но енергийната му стойност специално за вас е голяма. Чувствате това нещо обвързано с вас . Такива предмети не бива да се подминават . Шаманите ги взимат и ги слагат всички такива предмети във "вързопа" . Добре е платът на вързопа да е черен на цвят . Този вързоп е едно от нещата от които идва шаманската сила .


Етикети: любопитно, магия

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация