Магията на СОЛТА

Публикувано на 11-07-2011 12:00 от Катя – Ясновидка в Магия
Магията на СОЛТА

Натриевият хлорид, познат още като готварска сол или просто сол, е химическо вещество с химическа формула NaCl.

Натриевият хлорид е сол, на която до най-голяма степен се дължи солеността на водата в моретата и океаните и на междуклетъчната течност при много многоклетъчни организми.

Латинската дума за сол, sal, френските думи solde (означаваща „баланс, салдо, плащане“) и soldat („войник“) са свързани. В италианския език soldi означава „пари“, а soldato — войник.

Римските войници са получавали режийни, за да си купуват сол, salarium argentum, откъдето идва думата за „заплата“ в някои европейски езици. Римляните също обичали да солят зеленчуците, което довело до вграждане на латинската дума за сол в думата „салата“ (на някои латински диалекти salata означавало буквално „солен“).

Както изглежда, българската дума „сол“ не произлиза от латинската дума, а и двете произлизат от общ предшественик, за който се счита, че е говорен преди около 8000 години.

  • Солената почва е по принцип неподходяща за земеделие. Оттам и практиката на посоляване на земята при войни.

 

  • Казва се, че суеверието, че разсипване на сол носи нещастие идва от обърнатата солница пред Юда Искариотски на Тайната вечеря, обезсмъртена в известната картина на Леонардо да Винчи.

 

  • Заради голямата концентрация на сол Мъртво море е толкова гъсто, че някои предмети, които обикновено потъват, могат да плават на повърхността му. Хората плават спокойно, тъй като плътността им е малко по-ниска от тази на чистата вода. (Но само 8% от солта в Мъртво море е натриев хлорид, 53% е магнезиев хлорид, 37% калиев хлорид).

 

  • Американските градове Синсинати и Детройт са върху действащи солни мини.

 

  • Третият райх складирал големи количества пари, картини и произведения на изкуството в солни мини и много важни документи и предмети продължават да се пазят в стари солни мини и до днес. Солни мини се използват и за складиране на ядрени отпадъци.


Солта възстановява загубените ни сили, лекува дупките в астралното тяло. А злите хора и особено тези, които са взели на душата си греха на кражбата или магията, не понасят солта. Не случайно нашите предци вземали сол, тръгвайки на път, като талисман. В "нечистите" места я хвърляли през рамо, за да не могат злите духове да навредят на хората. Солта използвали и в магическите ритуали - белите кристали възвръщали щастието, сваляли от човека злата магия.

В Русия има традиция- на масата да се поставя сол в открита солница. По- този начин са се предпазвали от завист и лоши очи, когато са канели гости. Вярва се, че негативната мисъл и завистливите погледи, се привличат от солта  и се неутрализират.

Солта също е голям лечител - тя лекува от кошмари и безсъние. Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион, Риби, Близнаци, Везни и Водолей, разтворете три щипки сол във вода, поставете през нощта течността под главата и краката (на пода). Тези, родени под знака на Овен, Телец, Лъв, Дева, Водолей и Козирог, трябва само да поставят под главата и краката (на пода) две "купички” със суха сол. А на сутринта солта или солената вода да се изсипят в тоалетната. Повтаряйте тази процедура три нощи подред и съня ви ще бъде силен и дълбок.

Ритуали със СОЛ:

Как сами да развалим магия...

Да защитим дома си САМИ ...

Как да пречистим бижутата си?...

Против обедняване ...

Ритуал за ЩАСТИЕ и УСПЕХ ...


Етикети: бяла магия, магия, суеверия, черна магия

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация