Магията на Мандрагора

Публикувано на 20-05-2011 12:00 от Катя – Ясновидка в Магия
Магията на Мандрагора

Мандрагората е едно от най-магическите растения в окултизма.

Най-вече със способността да довежда до трансови състояния и халюцинации, поради това широко използвана от средновековните магьосници и вещици.

В древността се е смятало, че мандрагората може да убива при изкореняване. Може да се каже, че това растение до такава степен е преекспонирано във времето, че е ясно повечето разкази са просто легенди.

Съществуват и множество ритуали с употребата на мандрагора , голяма част от тях са любовни. Използват се корените на това растение, които в някои източници се делят на мъжки и женски. Особено много се цени, ако корените наподобяват човешка форма, което и според преданията им носело славата на живи същества.

Употребите на мандрагора са многобройни. Тя е мощен афродизиак и ако се постави до възглавницата на някой човек, от безразличен ще го превърне в страстен и нежен любовник. Преписва се качеството, че дава на своя притежател голяма сексуална сила. Трябва да се кисне във вино всеки петък и след това да се увие в червен копринен плат. Твърди се, че ако се отнасяш внимателно към корена, парите оставени близо до него, през нощта се удвояват.

mandragora1_133

Корен от мандрагора се намира много трудно!!!

Основна информация:

Мандрагората (Mandragora) е род покритосеменни растения от семейство Картофови (Soalanaceae). Корените съдържат психоактивни алкалоиди.

 

Използването на мандрагора категорично не се препоръчва, защото са възможни тежки последствия, довеждащи понякога и до смърт. Други непоправими вреди, които може да предизвика мандрагората, са изгубване на паметта и когнитивни нарушения.


Етикети: магия, черна магия

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация