Магическата сила на възлите

Публикувано на 03-10-2009 16:00 от Мистично в Магия
Магическата сила на възлите

Сигурно сте се чували викториянския израз ”да завържем възела”, който означава да се оженим. До днес възелът символизира любовта и тайното обвързване.

Браманите носят върви с възли, за да се обвържат с Брахама. Монасите от Франциския орден носят връвчица с възела като символ на обета за бедност , безбрачие и послушание.
   

Ако нещо ви е „в кърпа вързано”, значи ще го получите. Всички тези изрази идват от магията на възлите.
   

Днес магията на връвта и възлите е позабравена, но тя има дълга история. В саркофага на Тутанкамон са намерени магически възли, които свидетелстват за възрастта на този вид магия. Като защитен амулет древните египтяни носели възела на Изида, който прилича на анкх със сгънати рамене. По римско време било забранено да се влиза със завързани дрехи в храма на Юнона Лусина, богиня на раждането.
   

Около възлите се носят всякакви суеверия, дори днес има хора, които вярват в тях. Възлите винаги са играли важна роля в магията. Докато завързвали възли, хората съсредоточавали вниманието си върху проблема. Когато добавяли съзнателно енергията на мислите си, те привличали подсъзнателно каквото им трябвало. Ако човек се тревожел за нещо, той завързвал няколко възела на средно дълга връв, като мислел за своя проблем. Възлите символизирали въпроса за решаване. Обикновено се завързвали нечетен брой възли. После се произнасяли магически слова и се развързвали възлите. Понякога връвта се изгаряла след ритуала, особено ако проблемът бил сериозен.
   

Думата „връзвам” означава действие и колкото и странно да звучи думата възел се свързва с магията. Тази дума поражда различни асоциации, но по-важното е че тя е неотменен атрибут в магията. Автор: Т.Куцева


Етикети: бяла магия

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Мистично

Мистично

Общ администраторски профил на сайта МИСТИЧНО.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация