Как да направите стаята си според Фън Шуй

Публикувано на 03-07-2011 10:00 от Катя – Ясновидка в Любопитно
Как да направите стаята си според Фън Шуй

Спалнята според Фн Шуй трябва е най- далеко от входната врата на дома.

Отдалечеността се изисква, за да може да се чувствате спокойни и сигурни по време на сън. Спалнята трябва да бъде максимално изчистена от всякакъв вид ненужни уреди и мебели. Премахнете всичко което носи символиката на активност, за да може съня ви е да е пълноценен.

Леглото трябва да е разположено така, че да не е срещу врата, прозорец или огледало. Също така винаги трябва да е покрито, когато не се използва.

Избягвайте всякакви видове мебели с  остри ъгли в това помещение. Не складирайте ненужни вещи и багаж под леглата, така пречите енергията да циркулира свободно.

Мебелите в тази стая трябва да се добре подбрани и  най- вече да ви харесват. В случай, че сте поставили  даден предмет, само защото го имате и няма къде да го съхранявате просто го изхвърлете. Нека стаята е боядисана в меки и топли цветове. Използвайте омекотител за завивките, които със своя аромат ви подканва към сън. Поставете ароматни свещи навсякъде около вас, дори и да не ги палите.

Детската спалня трябва също да е боядисана в меки и топли цветове. Избягвайте общоприетите силно розово или синьо. За да се чувстват децата ви добре поставете няколко общи семейни снимки в тяхната стая, така те ще се чувстват защитени.

Най- важното е стаята за почивка да се  огрява от слънцето доколкото е възможно и да се проветрява постоянно.

Поставени правилно стайни цветя в спалнята, може да направят съня ви продължителен и по- добър.

Растенията са източник на кислород. Може би не знаете, но орхидеите, бромелията, алоето и сансевиерата произвеждат повече кислород през нощта. Ще бъде благоприятно за вас и вашия партньор да имате  поне едно от горе изброените цветя във вашата спалня.  Те ще до пренесат за един по- добър сън.

Редица стайни растения абсорбират замърсения въздух в дома ви и произвеждат чист. Най- ефективни в това отношение са  рацената, орхидеите, филодендрона, хлорофитумът, сансевиерата, аглаонемата и др.

Стайните растения преобразуват мръсния въздух произведен от вас, вашето семейство и домашни любимци. Също така тяхната влага, която се изпарява от повърхността на самите растения  почти елиминират определени микро организми. Стайните растения свеждат до минимум  възможността за поява на определени алергии. Най- ефективните растения за почистването на въздуха са  хризантема и бамбуковата палма.

Растения поставени във вашата спалня, ще спомогнат за по- добрия ви сън не само от изброените по горе причини, те също така абсорбират и миризми.


Етикети: любопитно, фън шуй

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация