Цветница - Честит празник на всички именници!

Публикувано на 17-04-2011 10:00 от Катя – Ясновидка в Любопитно
Цветница - Честит празник на всички именници!

Какво означават техните имена?

   * Виолета


В превод от латински означава „теменужка".

Това е флегматична, но много чувствителна натура, която бързо се приспособява към всякаква ситуация. Тя винаги е уверена в себе си и в своето обаяние.

Често Виолета е лишена както от интуиция, така и от въображение. Тя притежава аналитичен ум и отлична памет, но не й достига любознателност. Когато започне нещо, никога не го довършва докрай и често сменя местоработата си. Виолета е старателна, но ще върши добре само такава работа, която й допада. Родителите й от детство трябва да учат дъщеря си на труд, в противен случай кокетството ще й остане единственото занимание.

Свободното поведение на Виолета навежда на мисълта, че за нея не съществуват морални норми. Всъщност това не е така, но тя не умее да различава чувството на симпатия и сексуалното привличане. Виолета не може да живее без любов; понякога това завършва с психично разстройство. Понякога тя самата не знае дали е сексуална или не. Родителите й трябва своевременно да я просветят за интимната сфера на живота. Най-често Виолета има два брака. Предпочита да живее отделно от родителите си и от свекърва си.

За Виолета е характерен превъзходен вкус и умение да се облича нестандартно. Външно това е много привлекателна жена и съпругът й я ревнува не без основание.

Виолета постига професионални успехи в големия спорт, архитектурата, лингвистиката, в областта на музикалната педагогика. Това е една силна личност, но в живота често не й върви.

Слабо място на организма й са бронхите и белите дробове.


    * Георгина, Гергина


Това е женска форма на името Георги - „земеделец". В България пожелателно име свързано с цветето Гергина.

В живота на жените, наречени в чест на това ярко, но студено цвете, много неща зависят, образно казано, от времето. Природата ги е надарила с достатъчно способности, като не е забравила да се погрижи и за привлекателна външност, но „нейно величество случайността" влияе на живота им в прекалено голяма степен, така че той не може да бъде гладък. Онази от тях, която има късмета да не изпусне шанса си, успява да стане знаменита личност.

"Есенната" Гергина има трезв, практичен ум от мъжки тип -не случайно тя разбира мъжете по-добре, отколкото жените. Когато трябва да вземе решение, тя е смела, но не безразсъдна - не постъпва необмислено. Смелостта й се базира на хладна пресметливост.

Характерна "зимната" Гергина съвсем не е лесен. Тя е много властна, опитва се да подчини всички. От това особено си пати мъжът й и това е причината за лошите отношения на Гергина със свекърва й. Честолюбива е и болезнено обидчива.

Нейна пълна противоположност е "лятната" й адашка. "Летните" Гергини са открити и приветливи, не са амбициозни. Понякога са направо лекомислени, но затова пък са толкова очарователни! Те рядко вземат премерени решения, действат, водени от някакво силно чувство, и често се парят. „Лятната" Гергина разцъфтява в семейния живот като цветето, в чест на което е наречена.

    * Гергин


Видоизменено от Георги и преосмислено по цветето "гергина"

    * ДетелинаЖенска форма срещу Детелин; възобновено в ново време.

    * Здравко / Здравка


Образуването им може да се свърже с думите здрав, здраве.

    * Камелия


Цвете (храст) с височина от 1 до 3 метра с лъскави тъмнозелени листа и с красиви цветове от снежнобяло, през розовото, до яркочервено. хубост, чистота, надутост, възвишение. Това име значи богиня на всички хора със самочувствие.


    * Лилия


Пожелателно, образувано от името на цветето лилия. Числото на името ЛИЛИЯ е 9 носи специално, сакрално послание. Числото 9 се покровителства от Марс, поради което родените под неговото влияние са хора на действието, бойци и победители. Често са сприхави и язвителни, а са предразположени и към различни злополуки. Най - добрите представители на 9 обаче са носители на
огромна духовна сила и любов към ближния. Техният ден е Вторник.

    * Лиляна


Образувано по името на декоративния храст люляк, диалектно Лиляк. Пожелателно име за физическа красота.

    * Маргарита


Идва от наименованието на цветето маргаритка. Има и друга версия за произхода на името и тя е, че идва от гръцката дума “margaron” и в превод означава “перла”.

    * Невена


Името има славянски произход и идва от наименованието на цветето невен.

    * Теменуга


Името идва от цветето теменуга или още познато като виолетка.

    * Цветан


Името Цветан произлиза от думата “цвете” и е мъжката форма на женското Цвета. Друга версия за произхода на името е от думата “цветен”, която има славянски корени.

    * Цветанка


Цветана е женската форма на мъжкото име Цветан и също има значение на “цветен” , “цветна” .

    * Явор


Името Явор произлиза от наименованието на дървото явор.

    * Ясен


Името произлиза от дървото Ясен, също така има съмнения, че то идва от името Асен, но с йотация.


Етикети: гадания, любопитно

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация