Какво е интуицията?

Публикувано на 11-08-2011 12:00 от Катя – Ясновидка в Карма и съдба
Какво е интуицията?

Интуицията е познание без думи, чувстване на истината без обяснения.

Думата интуиция идва от латинската дума" intueri ", която приблизително се превежда като "да се вгледа вътре" или "да разсъждава". Дясното полукълбо на мозъка е често, свързано с интуитивните процеси както и с естетически способности.


Тя действа над времето и пространството и ни свързва с нашето висше АЗ. Интуицията приема минало, настояще и бъдеще като едно цяло и така вижда събитията в развитие като една цялост. Често тя ни говори като игриво дете и ни води от трудни пътеки към по-радостни. Интуитивният ум синтезира информацията като светкавица, давайки отговор на проблемите и бързи решения.
Тя ни показва най-ефективните стъпки, които трябва да предприемем, за да достигнем целите и мечтите си.

Често ни спохожда като чувства, мисли или усещания, които забелязваме по-късно, когато се обърнем назад и се замислим – имах чувството, че трябва да направя това или онова... Можете да направите тези чувства по-видими, за да ги забелязвате и да действате въз основа на тях. Можете да се научите да различавате тихия глас на интуицията, който ни показва добрия изход или посока, или пък силния „вик“ на страховете и съмненията, които искат да ви спрат и попречат да свършите новости или да поемете рискове.

Вероятно вече сте интуитивни и възприемате линията на интуицията в много посоки. Може би тялото ви говори, давайки знаци за здравословната и лекуваща храна, която то иска. Може би и емоциите ви подсказват да следвате сърцето си, да поемате рискове и да направите нещо, което обичате в дадена сфера. А и умът ви  говори, като носи интуитивни послания, нови идеи в главата ви. Духовната ви интуиция може би ви води към изследване и откриване на нови вътрешни места и нови духовни практики.


Етикети: карма, съдба

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация