Бедността!!!

Публикувано на 28-06-2011 12:00 от Катя – Ясновидка в Карма и съдба
Бедността!!!

Основните аспекти на психологията на бедността.

  • Злата съдба

Човек, който се е родил и израснал в семейство с ниски доходи, често прекарва живота си обвинявайки злата съдба за всичките си несполуки, вместо да се вземе в ръце и да промени статуквото.

  • Малко, но сигурно

Човек, който е носител на психологията на бедността, избира нископлатена, но сигурна работа -в болшинството от случаите в държавни учреждения и организации.

  • Консерватизъм

Психологията на бедността не позволява поемането на рискове и големи промени в живота. "По-добре да се задоволяваш с по-малко, отколкото да загубиш всичко" - така би звучало основното правило. Хората с психика на бедни никога няма да започнат свой бизнес, няма да отидат да учат второ висше на 40 години и в никакъв случай няма да се преместят в нов град (или държава) в търсене на нов живот след 50!

  • Ниска самооценка

За хората, носители на психологията на бедността, е характерна крайно ниската самооценка. Те не само не вярват, че не могат да живеят без бедност, но не вярват в себе си и собствените си възможности.

  • Пасивност

Бедните хора не искат (или не могат и не знаят как) да бъдат (про)активни. Те не четат обяви за работа, не проявяват инициатива да научат нещо ново, не търсят възможности да натрупат допълнителни умения и опит. Те са просто пасивни и инертни и поради тази причина - бедни.

  • Грешна постановка

Когато за нещо не достигат пари, човек с психология на "богаташ" би казал, че трябва да печели повече, а този, с психиката на бедняк - че трябва да харчи по-малко.


Етикети: карма, късмет, съдба

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация