С какво е полезно МОРЕТО?

Публикувано на 17-07-2011 12:00 от Катя – Ясновидка в Здраве и тонус
С какво е полезно МОРЕТО?

Как да си починете и да извлечете максимална здравословна полза?

Специалистите са доказали че къпането в морската вода подобрява кръвообращението и снабдяването с кислород на отделните органи.

Богатият на йод морски въздух ни тонизира. Той е изключително полезен за хората с нормално функционираща щитовидна жлеза и за тези, които правят всичко със забавено темпо поради недостатъчната й дейност. Йодът от морето рядко предизвиква алергични реакции. Вдишайте дълбоко морския въздух – той е богат на отрицателен йод и е отлично средство против хроничната кашлица, дължаща се най-често на замърсения градски въздух.

Всичко, което съдържа морската вода, е изключително полезно за кожата. Тя става нежна и стегната благодарение на тонизиращите я витамини и морски олигоелементи – същите, които се намират в бурканчето със скъп крем за лице или тяло. Пясъкът пък, който се намира във водата, както и този на плажа, прави естествен пилинг на кожата и стимулира кръвните капиляри. Да не забравяме вълните и техния масажен ефект, който улеснява проникването на минералните йони през кожата.  Морската вода подобрява и състоянието на ноктите – те стават по-силни и растат по-бързо. В този смисъл, къпането в морска вода е най-добрата баня за чупливи нокти.

В морския въздух се съдържат и бромовите соли, които влияят положително върху нервната система. Вероятно по тази причина на морето се чувстваме спокойни, далеч от всички проблеми и главоболия. Ползата на морето е неоспорима в борбата с депресии, стрес, психични разстройства. Шумът на вълните ни успокоява. Повтарящият се ритъм има хипнотичен ефект върху мозъка, който преминава на алфавълни, присъщи на релаксацията.
 


Етикети: здраве

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация