Минерална АСТРОЛОГИЯ – КОЗИРОГ

Публикувано на 20-07-2012 12:00 от Катя – Ясновидка в Астрология
Минерална АСТРОЛОГИЯ – КОЗИРОГ

КОЗИРОГ – талисман с рубин, тъмен оникс и зелен малахит.

Родените под зодия Козирог трябва да притежават талисман с пурпурен рубин за да им носи щастие в любовта. Вярвало се е, че ще ги предпази още от злополуки при езда, мълнии и наводнения. Пръстен с рубин или просто парче необработен камък предпазвал от отравяне.  Рубин пуснат в питие с отрова, веднага променял цвета си!

Ониксът е полускъпоценен камък с кафяво- черен цвят.  Много ценен в древността заради лечебните му свойства.  Носили са го хора, които са се занимавали с политика и дипломация, защото е помагал за придобиването на власт и прояснявал разсъдъка. Също така е усилвал паметта и предпазвал от внезапна смърт.

Не е желателно да се подарява гердан от оникс на съпруга, защото той ще я дари с власт и тя ще стане глава на семейството.

Оникс в сребърен обков  лекува сърдечни болести и безсъние. Помага при меланхолични и депресивни състояния. 

Астролозите съветват оникс да е талисман за зодия Козирог и хората родени на  26-то число на месеца. Не е желателно този камък да бъде носен от зодия Рак и Везни.

tam_malahit_120Тъмнозеления малахит в миналото е бил носен предимно от хора, които са посветили живота си на науката. Вярвало се е , че усилвал духовните възможности.

Особено голямо значение на този камък са отдавали страните на Изтока. Владетелите са носели малахитова плочка с гравирано изображение на слънчевия диск, която е трябвало да им донесе здраве, успех в работата и любовта.

Пръстен с малахит помагал при чума и холера. Малахит в меден обков лекувал ревматизъм.


Обсидиан, тигрово око, карнеол, нефрит, кехлибар, лунен камък, оникс, соколово око, тюркоаз, ахат, слънчев камък, турмалин, котешко око, опал  и оливин.


Етикети: амулети и талисмани, зодии

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация