Минерална АСТРОЛОГИЯ – СТРЕЛЕЦ

Публикувано на 19-07-2012 12:00 от Катя – Ясновидка в Астрология
Минерална АСТРОЛОГИЯ – СТРЕЛЕЦ

СТРЕЛЕЦ – аметистът ще донесе късмет в лова и рибарството, също така ще ги опази и от пиянство. Топазът ще им помогне до постигнат благоденствие и да управляват мъдро.

Хризалитът ще им даде възможност да избягват произшествия и трудности в безкрайно многото им странства по вода и суша.

Гърците вярват, че камъкът е получил своето име от нимфата Аметист, към която бога на виното и радостта Дионис е изпитвал огромна страст. Но, за съжаление нимфата е отблъснала любовта на бога заради своето увлечение към един овчар.  Дионис бил страшно оскърбен, че нимфата отхвърля любовта му и започнал да я преследва.  Бягайки Аметист през гори и поля,  помолила за помощ богинята Артемида. Малко преди да бъде настигната и прегърната от бога Дионис, нимфата се превърнала в камък с виолетов блясък, наречен на нейното име – Аметист!  На този камък била дадена огромна магическа сила да пази от пиянство, като спомен за отблъснатия бог.

amethyst1_148Виолетовия камък  дарява с късмет  при лов, спортни състезания и за спорна работа.  Носен е в древна Гърция и Египет.

Едно от най- древните поверия свързани с аметиста  е ако се подари на човек, които не ви обича и е влюбен в друг, то скоро въпросното лице ще разлюби любимия си и ще обърне внимание на вас. Не бива да се смята, че аметистът е „камък на любовта” , защото премахната- предишна любов се заменя с равнодушие.

„Благословен камък” така са наричали аметистът в Рим! Носел е на своя притежател късмет и благополучие, помагал е при нервни разстройства и помирявал при кавги. Пръстени с този камък са носили от най- ранните християни. На по-късен етап този обичай се е прехвърлил при поповете и епископите.  Обикновено от аметистът са се правили броеници, които се използвани при молитви.

Астролозите съветват всички родени под зодия Стрелец или Риби да притежават бижу с този камък, защото ще им донесе щастие.

Относно свойствата на топаза и зеления хризолит, който също носят щастие на Стрелеца, може да се запознаете с информация при зодия Лъв!


Гранат, содалит, планински кристал, карнеол, лазурит, унакит, яспис, тюркоаз, родохрозит, амазонит, корал, соколово око, кехлибар и косите на Венера.


Етикети: амулети и талисмани, зодии

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация