Минерална АСТРОЛОГИЯ – СКОРПИОН

Публикувано на 18-07-2012 12:00 от Катя – Ясновидка в Астрология
Минерална АСТРОЛОГИЯ – СКОРПИОН

СКОРПИОН - за хората родени под тази зодия се препоръчват : аквамаринът, карбункулът и коралът.

Най- важният талисман за Скорпион е пръстен или гривна под формата на змия.

Аквамаринът е зеленикаво –син прозрачен  красив камък. През древността и средновековието са го считали за амулет на  СЕМЕЙНОТО ЩАСТИЕ! Младоженците във Франция са си разменяли халки с аквамарин, като са вярвали, че той ще им донесе любов, щастие и разбирателство. 

Съществувало е вярване, че подарени бижута с този камък насочват мислите на своя притежател.  Влюбени двойки честа са си разменяли накити с аквамарин, за да може по лесно да преодолеят временната раздяла. 

Моряци и мореплаватели също са носили бижута с аквамарин, като са вярвали, че  по този начин се предпазват от  несполуки.

Камъка обкован в сребро  е бил препоръчван при болки в гърлото и зъбите.

granat_kar_110Любимото украшение в древността и през средните векове е бил кървавочервената разновидност на граната – карбункул. Бременните жени в Рим са носили този камък като  талисман, защото той дарявал с допълнителна сила и осигурявал успешно раждане.  Войните през средновековието са притежавали бижута с този камък, като той е трябвало да ги предпазна от рани и да спира кръвотечения.

Карбункулът възбужда доброто в сърцата на хората и разсейва черни мисли и меланхолия.  Астролозите съветват, точно поради тези му качества хората родени под зодия Скорпион да имат бижу с този камък.

Морският корал в Египет е бил посветен на богинята Изида, в Рим и Гърция на Венера. Корал под формата на люлка е предпазвал народените от урочасване.  Вярвало се е също така, че коралът прогонва мълнии и предпазва дома от зли сили.

Стрит корал във вода се е използвал против болки в гърлото. Прах от корал с мас, лекувал дълбоки  рани и изгаряния.


Тигрово око, содалит, цитрин, хематит, карнеол, родохрозит, лазурит, нефрит, аметист, аквамарин, авантюрин, гранат, тюркоаз, унакит, хризопраз, амазонит, турмалин, котешко око, опал и лунен камък.


Етикети: амулети и талисмани, зодии

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация