Минерална АСТРОЛОГИЯ – ДЕВА

Публикувано на 15-07-2012 12:00 от Катя – Ясновидка в Астрология
Минерална АСТРОЛОГИЯ – ДЕВА

ДЕВА – носете за защита нефрит и сердолик.

Желателно камъните да бъдат в обков на сребро или платина, но в никакъв случай на злато.

Зеления нефрит е много популярен от незапомнени времена. Използван е за направата на украшения и оръжия.  „Камъка на живота” е бил особено почитан при китайските императори.

Зелен непрозрачен камък се е считал за мощен амулет, укрепващ здравето и предпазващ от редица болести. Често болнавите престолонаследници са спрели върху ложе изработено от нефрит за да закрепнат и да са здрави.

Вярвало се е в Рим, Гърция и Византия , че нефрита носи късмет в хазартни игри, дарява със сила и победа при война. Носен под формата на гердан, помагал при мигрена, бъбречни заболявания и при урочасване. 

Астролозите съветват хората родени под знака на Близнаци и Стрелец да не носят накити от нефрит.

serdolik_120Сердолик – непрозрачен полускъпоценен камък с червеникаво кафяв или зеленикав цвят се характеризира с особено голяма твърдост. Поради този си признак е използват за украсата на гербове и печати.  Върху плочка от сердолик са се изобразявали изображения на богове, афоризми и заклинания.

Камъка в Египет е посветен на богинята Изида.  Вярващите са носили колани с този камък и изображение на богинята като символ, че приемат покровителството на богинята – майка. При погребалните ритуали преди да сложат мумията в саркофаг, на гърдите на починалия са поставяли детелина- талисман, изсечена от сердолик , които ще му подсигури успокоение и лек път към страната на мъртвите.

Придавали се и лечебни свойства, че камъкът помага при разстройство и спира кръвотечения.


Малахит, обсидиан, цитрин, яспис, авантюрин, оникс, ахат, лазурит, нефрит, хелиотроп, слънчев камък, соколово око, планински кристал, котешко око, опал и оливин.


Етикети: амулети и талисмани, зодии

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация