Минерална АСТРОЛОГИЯ – РАК

Публикувано на 20-06-2012 12:00 от Катя – Ясновидка в Астрология
Минерална АСТРОЛОГИЯ – РАК

РАК – талисмана на тази зодия по отдавнашни поверие е лунният камък и изумрудът. Той е разновидност на хризоберила, наречен още „котешко око” и на перлата.

Селенит – млечно син лунен камък, олицетворява лунните лъчи,практичната и логична мисъл. Препоръчва се на хора, които са родени  в ден понеделник или при пълнолуние. Селенинът помага при любовни проблеми и раздяла.  Желателно е да се носи на пръстен,  за да бъде лесно и безпроблемно търсенето на щастие.  Дарява своя притежател също така с досетлив ум и слово на оратор.

През средновековието камъка се е носил в сребърна обвивка при нервни разстройства и туберкулоза.

Особено популярен е изумрудът в епохата на Античността и Възраждането. В Египет той е принадлежал към богинята Изида.  Жреците са съветвали бъдещите и млади майки да носят амулети с този камък. Значим талисман е бил и за моряците и рибарите, като ги е предпазвал от смърт в морето и е допринасял за добър улов.

Вярвало се е в ислямските страни, че ако върху изумруд се изпише стих от Корана и се носи върху лявата ръка ще предпази своя притежател от змийско ухапване и други битови опасности.

chrysoberyl2_150

Третия камък амулет за зодия Рак е  хризоберил или „котешка око”. Не особено популярен заради тъмния си цвят, често е бил носен по време на траур. Добър амулет при хазартни игри.

Котешкото око дарява с лек и пълноценен сън.

 

 


Аквамарин, аметист, родохрозит, тюркоаз, планински кристал, опал, родонит, малахит, кехлибар, соколово око, амазонит, нефрит, седеф, корал и  хелиотроп.


Етикети: амулети и талисмани, зодии

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация