ПЛАНЕТИТЕ И ЗОДИИТЕ

Публикувано на 21-03-2009 от Катя – Ясновидка в Астрология
ПЛАНЕТИТЕ И ЗОДИИТЕ

Всяка от планетите в Слънчевата система оказва точно и неизменно влияние върху характера на човека. По-слабо или засилено, в зависимост от заеманото място в личния хороскоп.
 • СЛЪНЦЕ
Слънцето управлява Лъва.
Слънцето е в екзалтация в Овен.
Слънцето е в заточение във Водолей.
Слънцето е в спад във Везни.
Подвластни на Слънцето са годините с вибрация 1: 2008, 2017, 2026, 2035, 2044, 2053, 2062, 2071, 2080, 2098...
Слънцето е най-важният фактор, определящ основните характеристики, заложени във всеки един от нас.
Слънцето е не само център на Слънчевата система, но и център, който определя нашата личностна характеристика. То преминава на точно определени интервали през различните зодиакални знаци.
Дава важни указания за КАРИЕРАТА,ТВОРЧЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ И МЕЖДУЛИЧНОСТНИТЕ ОТНОШЕНИЯ.
Всяка година Слънцето преминава на различна дата от един в друг зодиакален знак.

 • ЛУНА
Луната управлява Рак.
Луната е в екзалтация в Телец.
Луната е в заточение в Козирог.
Луната е в спад в Скорпион.
Подвластни на Луната са годините с вибрация 2: 2000, 2009, 2018, 2027, 2036, 2045, 2054, 2063, 2072, 2081, 2090, 2099...
Тя е втората по важност планета, след Слънцето за формиране характера на личността. Разкрива емоциите на хората и реакциите им в определени ситуации, затова когато говорим за нейното влияние, е нужно да бъдем реалисти и да не я подценяваме. Нейната власт характеризира не само творческите способности, умението ни да привличаме хората, въображението, а и това, как се справяме в обществото, в което живеем. Тя въздейства върху различни страни от нашия живот и определя до голяма степен човешкия характер.
Ако искате да разберете нещичко за детството на някой човек, то на всяка цена се налага да узнаете положението на Луната в неговия хороскоп, но не правете намеци пред него, че видите ли, там се крие нещо деликатно, което той не желае да бъде разкрито. Ако искате да бъдете уважавани астролози, никога не разпространявайте тайните на хората, обърнали се към вас за съвет.
Умението ни да контактуваме с другите също се определя от Луната. Ако погледнете хороскопа на човек, представител на воден или въздушен знак, и видите, че независимо от облаците на фантазията, витаеща в мечтите им, този човек е борбен и пробива успешно в живота, със сигурност ще откриете, че неговата Луна е в силен знак (Рак, Телец, Овен).
Когато решите да изготвяте един хороскоп, Луната е на второ място по значение, защото нейните цикли оказват сериозно влияние върху поведението на хората, особено ако тя е в Рак.

 • МЕРКУРИЙ


Меркурий управлява Близнаци и Дева.
Меркурий е в екзалтация във Водолей.
Меркурий е в заточение в Риби и Стрелец.
Меркурий е в спад в Лъв.
Подвластни на Меркурий са годините с вибрация 5: 2012, 2021, 2030, 2039, 2048, 2057, 2066, 2075, 2084, 2093...
Меркурий е планетата на общуването и на възможността да изявим интелекта си. Задачата му в хороскопа е да даде информация за начина, по който мислят хората, за умението им да организират правилно работата си, да я планират, за умението им да общуват, за да поднесат и наложат идеите си. Това е планетата на сътрудничеството, показваща начина ни на общуване. Разкрива ни много детайли за уменията на хората да пишат и да се изразяват добре или за невъзможността им да общуват и причините за това. Меркурий е планетата, която разкрива способността ни да градим кариера. Дава информация за средата, в която обичаме да се движим. Помага на нашия вътрешен свят да поддържа връзка с външния. Разкрива какви по-специални дарби притежава всеки от нас. Към какво образование да се насочим. Формира отношенията ни с хората от най-близкото ни обкръжение, както и умението ни да се приспособяваме и да бъдем обществено активни.

 • ВЕНЕРА


Венера управлява Телец и Везни.
Венера е в екзалтация в Риби.
Венера е в заточение в Скорпион и Овен.
Венера е в спад в Дева.
Подвластни на Венера са годините с вибрация 6: 2013, 2022, 2031, 2040, 2049, 2058, 2067, 2076, 2085, 2094...
Венера, планетата на любовта, дава информация за всички връзки на личността, независимо дали са сърдечни, професионални или обществени. Разкрива ни в каква среда предпочитат да живеят хората, за да се чувстват добре и да осъществяват без проблеми целите си. А по отношение на талантите, скрити във всеки от нас, задължително трябва да се консултираме с Венера. Дава ни информация как хората водят своя интимен живот и какво е тяхното отношение към изкуството. Оказва влияние не само върху културата, изкуството, красотата и партньорските отношения, а и върху любовта, умението да ценим красотата и лукса, да си доставяме удоволствие. Положението є в звездната карта ни показва с абсолютна точност на какво в живота си умеем да се наслаждаваме и как консумираме красивите мигове, предоставени ни от Съдбата.

 • МАРС


Марс управлява Овен.
Марс е втори управител на Скорпиона.
Марс е в екзалтация в Козирог.
Марс е в заточение в Телец и Везни.
Марс е в спад в Рак.
Подвластни на Марс са годините с вибрация 9: 2007, 2016, 2025, 2034, 2043, 2052, 2061, 2070, 2079, 2088, 2097...
Енергичната планета Марс, заредена със своя огнен плам, разкрива у хората начина им на себеутвърждаване и дава знание за това, как те изразходват огромната енергия, с която ги дарява планетата. Тя може да бъде носител и на много скрит гняв и агресия. При напредък в кариерата е много важно положението на Марс, както и при любовните отношения в хороскопа на мъжката половина на човечеството, затова пък в хороскопа на жена той характеризира нейните предпочитания към партньора. Марс управлява желанието и сексуалната енергия. Дарява амбиция, мощ и сила, но и желание за активна работа до степен на съревнование заради борбата за първото място. Според положението си в звездната карта Марс ни дава информация в коя област на живота да разгръщаме най-мощната си енергия.

 • ЮПИТЕР


Юпитер управлява Стрелец
Юпитер е втори управител на Риби.
Юпитер е в екзалтация в Рак.
Юпитер е в заточение в Близнаци.
Юпитер е в спад в Козирог.
Подвластни на Юпитер са годините с вибрация 3: 2010, 2019, 2028, 2037, 2046, 2055, 2064, 2073, 2082, 2091...
Планетата ни дава информация за личността, като разкрива нови хоризонти, характеризира амбициите и може да подтикне или предпази човек при някои негови действия. Дава много важна информация за кариерата, разкрива надеждите и начините на действие, а също така пояснява финансовото положение на този, който ви интересува. Не без значение е и знанието, което можете да извлечете също чрез положението на Юпитер за вътрешните убеждения на личността. Юпитер управлява големия бизнес в световен мащаб, растежа и просперитета. Той е отговорен за образованието, пътуванията и предпочитаните домашни любимци. Положението на Юпитер в хороскопа може да ви посочи мястото (в родината или зад граница), където ще се чувствате щастливи и ще живеете с удоволствие.

 • САТУРН


Сатурн е управител на Козирог.
Сатурн е съуправител на Водолей.
Сатурн е в екзалтация във Везни.
Сатурн е в заточение в Рак.
Сатурн е в спад в Овен.
Подвластни на Сатурн са годините с вибрация 8: 2006, 2015, 2024, 2033, 2042, 2051, 2060, 2069, 2078, 2087, 2096...
Сатурн е планетата на ограничението и умението да привикваме към дисциплина. Положението є в хороскопа ни разкрива какви задръжки имаме не само в този живот, а и от своето минало. Затова Сатурн е в състояние да хвърли светлина върху някои препятствия от ранните ни години, посочва какво в живота ни е най-трудно да приемем сериозно и какво най-трудно можем да постигнем. Дава информация за това, какви са способностите ни да работим и за страховете, които трябва да превъзмогнем. Не на последно място е и информацията за това, как съответният човек приема връзките си в личен план и какви тайни би премълчал пред партньорите си, също и какви страхове го тормозят в интимната област. Сатурн действа бавно, за да осъзнаем истините, да станем по-мъдри и сплотени, за да гарантираме живота си във вечността на Вселената.

 • УРАН


Уран управлява Водолей.
Уран е в екзалтация в Скорпион.
Уран е в заточение в Лъв.
Уран е в спад в Телец.
Годините, подвластни на Уран, са с вибрация 4: 2011, 2020, 2029, 2038, 2047, 2056, 2065, 2074, 2083, 2092...
Независимо че се слави като планетата на разрушенията, Уран е преди всичко планетата на новите и оригинални неща. Показва по какъв начин иска да се отличи поколението на планетата Земя, за което говорите, както и начина, по който иска да се противопостави на останалата част от обществото. Характеристиките са по-кратки, защото те не се отнасят както при другите планети, разгледани дотук, за определени хора, а както вече казах - за цяло едно поколение. Уран управлява науката, откритията, изобретенията, окултизма, езотериката, астрологията, всичко, свързано с природата и нейните неумолими закони. Именно Уран ни води към промените, към революциите, понякога внезапно и агресивно руши традициите, за да съгради новото. Води света и хората към мощното им пробуждане, дори и с цената на земетресения, които да ни напомнят за силата на природата. Положението на Уран в звездната карта дава информация в каква област сте склонни да се впуснете в новото и необикновеното и до каква степен ви привлича.

 • НЕПТУН


Нептун управлява Риби.
Нептун в екзалтация - не е установено.
Нептун е в заточение в Дева.
Нептун е в спад - не е установено.
Годините, управлявани от Нептун, са с вибрация 7: 2005, 2014, 2023, 2032, 2041, 2050, 2059, 2068, 2077, 2086, 2095...
Планетата, свързана с объркване, хаос, дезорганизираност и заблуда. Тя разкрива душевността на хората и тяхното желание да се слеят с по-висшите форми на развитие и общуване. Затова и не рядко дарява с възможности в областта на паранормалното. Нептун управлява всичко, свързано с водата, движението, музиката, сънищата, фантазиите и илюзиите, всичко мистериозно, неосезаемо, ароматите, поезията, танците, цветовете в природата и тези, които създаваме сами. Положението на Нептун в звездната карта определя къде търсите своя идеал-мечта и къде имате склонност да сте неискрени с другите.

 • ПЛУТОН


Плутон управлява Скорпион.
В заточение е в Телец.
Екзалтация и спад не са установени.
Числото на Плутон е 0.
Разкрива в какво се вживяват до мания хората от дадено поколение. Разкрива и скритите неща, и начинът, по който поколението управлява. Управлява всичко онова, което е скрито от зрението, подземния свят, процесите на възпроизвеждането, престъпленията и опустошенията, предизвикани от човешката мисъл, и научните постижения. Плутон управлява и раждането и смъртта, изолацията и насилието, болестите, вирусите, бактериологичните и атомните войни. Положението на Плутон в хороскопа показва къде ще трябва да се оправяте сами с проблемите си, без да разчитате на подкрепа.

 • ХИРОН


Всеки, проявил интерес към Хирон, знае с какво планетата е грабнала съзнанието на учените. От една страна, спорът, който ще продължава още дълги години, дали Хирон е планета, планетоид, астероид или комета - от друга страна - нетипично малкият є диаметър. Има и трета страна, мамеща учените да я изследват, която в никакъв случай не трябва да се поставя на последно място - орбитата на Хирон, разположена между Сатурн и Уран, дарява планетата с уникалност. Можем да сравним присъствието на Хирон с РАЖДАНЕТО НА ЕДИН ТРИЪГЪЛНИК НА СЪГЛАСИЕТО МЕЖДУ ТРИТЕ ПЛАНЕТИ.
Хирон има обиколно движение, приблизително в продължение на 50 години, като отново се доближава неизменно до своите два върха на триъгълника - Сатурн и Уран. Орбитата му е нестабилна, затова през следващите 1-2 хилядолетия той ще запази известното ни положение, след което отново ще създаде работа на астрономите. Тази е причината, която определя неговата позиция в тесния интервал от 1500 години преди новата ера, до 4000 години след новата ера, когато отново ще се скрие зад Слънцето. Извън посочените времеви граници поради неизучената му до момента орбита характеризирането му е невъзможно.
Положението на Хирон между Сатурн и Уран се приема за неестествено. Заради него астрономите са склонни да го нарекат планета. Той пресича за известно време орбитите на двете планети и не случайно е наречен още и посредник между тях.
Естествено Хирон има своето място и в астрологията. Както всяка планета изисква своето време, за да бъде установено въздействието му върху живота на хората, техния характер и върху събитията, свързани с разположението му в звездната карта. Хирон оказва влияние и в домовете на отделните зодиакални знаци. Образува аспекти с планетите и повлиява върху техните характеристики. Може да стане причина за неочакван обрат не само в живота на отделната личност, но и върху развитието на събитията в държавен и планетарен мащаб.
Моите изследвания върху влиянието на Хирон се основават не само на сравнението при работата ми върху различните звездни карти, а и на сравненията, свързани с кармата, променена заради намесата на Хирон в минали прераждания или в отминал век със значение за развитието на Земята.
Според мен Хирон със своето мощно въздействие, предизвикващо неочаквани обрати, може да се сравни с влиянието на Черната Луна. Знаем как Лилит манипулира и нас, и събитията. По същия начин Хирон, който може да засили отрицателните или положителните характеристики на даден знак или планета, е способен да преобърне очакванията ни в посока, в която изобщо не сме готови да вървим.
Хирон принадлежи към планетите, невидими за невъоръженото око, и в много отношения е свързваща и междинна планета. Основната є задача е да помогне за построяването на моста между низшите и висшите планети - още една причина да е избрала своето основно разположение между Сатурн и Уран.
Хирон не дарява чудеса и откровения, но все пак извежда човека извън границите на неговото нормално възприемане на света, като му показва неща, трудно възприемани от хората за реално съществуващи. Новият и различен поглед и светоусещане се отнасят и за живота в обществото, и за живота вътре в нас.
В обществения живот Хирон дава шанс за откриване на невероятни начини, водещи до изход от трудните ситуации. Дарява ни с неочаквано стечение на обстоятелствата и лесно преодоляване на житейските изпитания. Посочва ни онова, което доскоро ни се е струвало невероятно да се случи, но след като стане реалност, започваме да прозираме и другата страна на битието ни - невидимата, свързана със законите на кармата, които Хирон ни учи да спазваме. Ето това е чаровният Хирон.

 • ЛИЛИТ (Черната Луна)


Черната Луна, позната ни още като Лилит, има своето важно място в тълкуването на хороскопа, още повече че нейните характеристики са преплетени и с общи тълкувания за Лилит и Хирон.
Засега Лилит все още си остава едно малко изучено влияние поради факта, че не е плътно космическо тяло, а сянка. Но... не се подсмихвайте пренебрежително. Нейната ефирност е лъжовна и начинаещият астролог се подвежда лесно, омаловажавайки изключителното є въздействие.
Присъствието на Лилит в хороскопа води до много противоречия, загадъчност и негативизъм. Макар и трудно, днес все повече астролози започват да отделят внимание на Черната Луна, тълкувайки нейното влияние, и с право, защото само ако успеем да осъзнаем значението є, ще можем да дадем обяснение на някои бариери, които се появяват в живота ни и го объркват неочаквано до невъзможност да бъде коригиран.
Стремежът на Черната Луна е да консумира енергия за себе си или да тласка планетите към отдаване на енергия, която тя да поглъща. Тази е и причината, поради която планетите, към които се е прилепила в определен момент, имат по-голяма интензивност и плътност на влияние. Въздействието на Лилит нарушава обективното усещане за времето, което или се забавя, или се ускорява.
Лилит оказва влияние върху свободния избор и ни пречи да следваме волята на Създателя. Засилва желанието за своеволия и стремежа към неспазване на Вселенските закони. Въпреки че Лилит често е носител на шанс да коригираме кармичните си грешки, не допуска компромис. Повлиява или активната, или пасивната страна на знака, в който е в момента на засиленото си въздействие. От нас зависи дали ще успеем да намерим сами компромиса и се отърсим от кармичния си товар, или ще заслужим още по-голям.
Когато в живота на даден човек няма реална изява на качествата, заложени от неговия зодиакален знак, поради засиленото влияние на планетите или на техните аспекти, които ги притъпяват, той със сигурност лесно ще попадне под влиянието на Черната Луна, без значение в кой знак от рождения му хороскоп се намира тя.

 • ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ И КАРМАТА


Древните народи са правели връзка между Слънцето, Земята и Луната както и между миналото, настоящето и бъдещето. Тази е причината влиянието на Лунните възли да е свързано обикновено с натрупани кармични задължения в някое от миналите прераждания. Не е правилно да се тълкуват като характеристика на всичките минали прераждания на даден човек, защото те са определящи само на едно или две от тях. Точно кои са, това може да бъде определено само с връщане в миналите прераждания на съответния човек. Всичко казано, без да се направи това, е само предположение и обобщение, но все пак е наситено с полезна информация, от която човек може да си извади ценни заключения.
Лунните възли са пресечената точка на лунната орбита с еклиптиката или Слънчевият път. Те - наречени СЕВЕРЕН (изгряващ) и ЮЖЕН (залязващ) възел са описани ефемеридите. Градусите им на север и на юг в даден знак са абсолютно еднакви. Важно е да знаете, че са разположени винаги в противоположните знаци или знаците в опозиция.
Пример: ако северният възел е в зодиакалния знак Телец, южният ще бъде в Скорпион.
И така, СЕВЕРНИЯТ ЛУНЕН ВЪЗЕЛ определя стремежите ни в настоящия живот, всичко, което трябва да променим, за да се откъснем от миналото, като изчистим кармичните си задължения.
ЮЖНИЯТ ЛУНЕН ВЪЗЕЛ ни дава информация за причините, поради които сме били принудени в съответното минало прераждане да градим съответстваща карма. Много трудно е да се отърсим от влиянието му и да поискаме да осъществим избрания от нас път в този живот, описан чрез характеристиката на СЕВЕРНИЯ ВЪЗЕЛ.
За разлика от житейските периоди и деветгодишните календарни цикли в житейския ни път тук духовното пробуждане се осъществява между всяка 19-20 година. Единствено от нас зависи дали ще направим решаващия скок към положителна промяна или ще останем на същото място.
ЮЖНИЯТ ЛУНЕН ВЪЗЕЛ, или нашата връзка с миналото, ни показва какво е било поведението ни в съответното прераждане (не винаги предишното), станало причината да достигнем до живота ни сега и да преминаваме през съответните бариери или лишения или душевни и физически страдания. Но все пак тази информация ще остане повърхностна, в сферата на догадките, докато не се направи описание на самото прера

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация