Ритуалът гледане на кафе - стъпка по стъпка

Публикувано на 12-03-2009 от Катя – Ясновидка в Любопитно
Ритуалът гледане на кафе - стъпка по стъпка

Нужни атрибути за ритуала гледане на кафе: Порцеланов сервиз за кафе - непрозрачен (не се препоръчват сервизите от дуралекс, желателно е сервизът да от най-обикновените от бял порцелан).

- Кафе - така нареченото Турско кафе или кафе за джезве. Сложете джезвето на котлона и сипете необходимото количество вода. След като тя заври, добавете количеството кафе, съобразено с броя чаши, който искате да направите. Оставете водата и кафето да заврат три пъти / това представлява появяване  - трябва да наблюдавате кафето да се „обърне” три пъти (преди да изкипи го махате от котлона, после отново го поставяте и така до три пъти).

- След като кафето е готово, се сипва в чашите без да се цеди. Може да се консумира със захар, сметана /течна или суха/, мед  - това не трябва да ви притеснява, че ще повлияе на процеса на гадаене. 

*** Кафето, ако е от машина - шварц или еспресо, просто след наливане на напитката вземете с една малка лъжичка малко утайка и я поставете в кафето.

 2- кафе


- Когато изпиете кафето и на дъното остане само утайката с определено минимално количество кафе, не бързайте да обърнете чашата си. Първо вземете чашата с дясната си ръка и я завъртете три пъти по посока на часовниковата страна, така че да може утайката да се разлее по стените на самата чаша в противен случай ще се получат по малко фигури и ще дадат грешна информация от натрупването на неразклатена утайка .

4- кафе- След това обърнете чашата върху чинийката си и поставете средния си пръст върху дъното на обърната чаша.


5 - кафе


- Изчакайте кафето и утайката да се отекат достатъчно и преместете чашата върху салфетка. Никога не поставяйте салфетката върху чинийката ви, защото така ще развалите изображенията върху нея, а тя е важен елемент от ритуала на гледане.


 6- кафе


- Гледането започна с чинийката - там се показват важни факти и събития от интимния живот на даден човек. Важни елементи са „кръг”- означава обвързване, „капки”- означават сълзи ......


 8- кафе


- Вече може да погледнете кашата си и фигурите с нея - тя се разделя на 3 сектора минало, настояще и бъдеще. За тълкуване на фигурите може да се възползвате от наръчника, които съм съставила.

 9 - кафе


- В края на процедурата поставете палеца на дясната си ръка върху дъното на чашата и завъртете един оборот по посока на часовниковата стрелка, намислете си желание.

 10- кафе


- Махнете палеца си и в никакъв случай не „облизвайте” утайката, останала върху него, това е често срещана грешка. Първо направете отпечатък върху предната външната страна на чашата в близост до дръжката и остатъка на утайката, която остане върху пръста ви, избършете със салфетка . 

***Съществува суеверие, според което утайката на палеца ви е късметът и чрез отпечатъка ви се показва, дали желанието ви ще се сбъдне. Остатъкът, който на трябва да „облизвате”, е късметът ви, които вие сами ще прогоните.


Автор: Катя

Всички права запазени от „ЕЛИОН- РКК- 2008” ЕООД и www.mistichno.com .


Етикети: гадаене

Сподели:Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati

назад

инфо за експерта, публикувал статията

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

Експерт по: Астрология, Гадания, Здраве и тонус, Карма и съдба, Любопитно, Магия, Рейки
пълна информация

ясновидство от разстояние

експертите на Мистично

Катя – Ясновидка

Катя – Ясновидка

Ясновидка, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог.

пълна информация